Troeven

Kwaliteit

Onze menu's worden met de meeste attentie en samenspraak beoordeeld en met zorg samengesteld. De maaltijden worden bereid met de meest geselecteerde produkten van de beste kwaliteit rekening houdend met de noden van de kinderen. Bij de samenstelling van de menu's wordt rekening gehouden met variatie zowel in de soepen, vis, vlees als in de groenten, ... Eveneens wordt rekening gehouden met de bereidingswijzen. Gekookt, gestoomd, gebakken, gestoofd, gepaneerd, gefruit, ... er is altijd mogelijkheid om iets anders te bestellen.

Alle produkten worden bij het in- en uitgaan van onze zaak zorgvuldig gecontroleerd. Alles wat eerst binnenkomt wordt eerst verwerkt volgens het FIFO-principe (First In First Out).

Alles wordt door “eigen” volk zelf ambachtelijk bereid, zoals bijvoorbeeld hamburgers, balletjes, vol au vent, stoverij, ... Groenten worden met verse ajuin aangestoofd zoals in grootmoeders tijd. De groenten voor de soep worden zelfs vers gesneden omdat wij dan pas zeker zijn van de kwaliteit.

Hygiëne

Alle hygiëne-maatregelen worden getroffen. Onze volledig nieuwe keuken werd in samenwerking met FAVV geïnstalleerd in onze nieuwe vestiging en is een must in zijn categorie. Alle muren en vloeren zijn door ISOBAR/HACCP goedgekeurd en onderhouden volgens de vooropgestelde normen.

Alle attesten qua hygiëne worden dagelijks verwerkt, bijgehouden en gerespecteerd. De temperatuur van de maaltijden wordt zeer hoog gehouden en doorlopend worden temperatuurcontroles uitgevoerd ; bij bereiding, levering en op het moment van uitscheppen. Wij passen de HACCP-regelwetgeving en autocontrole volledig toe. Naar voedsel- en produktieveiligheid toe wordt er optimaal gewerkt om de perfectie te garanderen. Onze steamers, kookketels en sauteuzes zijn uitgerust volgens de laatste nieuwe snufjes die garant staan voor een optimale bereidingswijze. Onze diepvries- en koelcellen ondergaan dagelijks een temperatuurcontrole, zowel in onze zaak als in de scholen.

Dit alles bevindt zich samen met onze eigen waterzuiveringsinstallatie in onze nieuwe vestiging te Eke Rozenstraat 1 (industriepark aan de Makro).

Flexibiliteit

Het onderwijs evolueert voortdurend... en dat geldt evenzeer voor Benjamin Food. Onze prioriteit is zoals steeds te voldoen aan de eisen van de leerlingen, studenten, directie en ouders.

Milieuvriendelijk

Nu we 2 jaar in onze nieuwe accommodatie werken staat de tijd niet stil. Milieuvriendelijke technieken zijn aan de orde. Duurzame energie wordt opgewekt door zonnepanelen. De zonne-energie zal gelijk zijn aan een equivalent van een 100 KVA, waarmee Benjamin Food een groot deel van zijn eigen energieverbruik zal kunnen produceren. Op piekmomenten wordt daarnaast de milieuvriendelijke stroomgenerator ingeschakeld, eveneens goed voor nog eens 95 KVA.

Zo ziet u, bij Benjamin Food blijft de tijd ook niet stilstaan!

Voeding driekhoek

Voeding driekhoek